Ημερολόγιο 2024

Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας “Γνωρίζουμε τα έργα γνωστών ζωγράφων” ήρθαμε σε επαφή με πολλούς καλλιτέχνες, τα έργα τους, τις τεχνικές τους. Το θέμα φάνηκε πολύ ενδιαφέρον στα παιδιά και αυτό φάνηκε από το ότι “βούτηξαν” με κέφι στα υλικά και πειραματίστηκαν με διαφορετικές τεχνοτροπίες. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς που κράτησε πάνω από τρεις εβδομάδες αποφασίσαμε να το κάνουμε ένα μηνιαίο ημερολόγιο για το 2024 έτσι ώστε να θαυμάζετε όλο το χρόνο τις δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών.

Για να μπορέσετε να ξεφυλλίσετε το ημερολόγιο πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.storyjumper.com/book/read/170112131/65e4adf1db05a

Το δικό μας Λαογραφικό Μουσείο

Μετά την επιτυχημένη επίσκεψη στο Μουσείο του Ορφέα, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε το δικό μας Λαογραφικό Μουσείο στο Νηπιαγωγείο. Μικροί και μεγάλοι ψάξαμε σε μπαούλα, αποθήκες, σοφίτες, στα σπίτια του παππού και της γιαγιάς, στα σπίτια στα χωριά και βρήκαμε ανεκτίμητους θησαυρούς από το κοντινό παρελθόν.

Ανακαλύψαμε μια εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό στα σπίτια, χωρίς πολλά μαγαζιά, αλλά με πολλή όρεξη για δουλειά, κατασκευές, μαστορέματα, φροντίδα των ζώων και μαγειρέματα. Μάθαμε ότι έφτιαχναν μόνοι τους τα ρούχα, τα υφαντά, τα έπιπλα, τα μαγειρικά σκεύη και πολλά πολλά άλλα…

Τα παλιά αντικείμενα που συγκεντρώσαμε ήταν τόσα πολλά που η μία τάξη του Νηπιαγωγείου μας μετατράπηκε σε αληθινό Λαογραφικό Μουσείο και άνοιξε την Παρασκευή 24/03/2023. Πρώτοι επισκέπτες οι γονείς με τους καλύτερους ξεναγούς, τα νηπιάκια μας.

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 28/03 και μπορείτε να το επισκεφτείτε…

Έκθεση κατασκευών

Τα νήπια μας τις τελευταίες εβδομάδες εργάστηκαν σκληρά με σκοπό να δώσουν μια δεύτερη ζωή σε άδειες συσκευασίες που θα κατέληγαν στα οικιακά απορρίμματα. Με τη δουλειά τους αυτή κατέδειξαν σε όλους μας την ανάγκη μείωσης των απορριμμάτων, την ιδέα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης και τέλος την αγάπη για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής “Σημεία Ονείρων”

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων για την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των νηπίων, επισκέφτηκαμε σήμερα (06/05/2022) την αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” και είδαμε την έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Πυλαρινού με τίτλο “Σημεία Ονείρων”. Εκεί γνωρίσαμε την κα Χαρά Σαΐτη, επιμελήτρια της έκθεσης και ζωγράφος και η ίδια, η οποία μας ξενάγησε στην έκθεση κ μας έδωσε πληροφορίες για το έργο του ζωγράφου. Εντυπωσιάστηκαμε με τα χρώματα, τις εικόνες, τις λεπτομέρειες και την φαντασία του ζωγράφου και όταν επιστρέψαμε στο Νηπιαγωγείο, πιάσαμε μαρκαδόρους και χαρτιά και προσπαθήσαμε να χωρέσουμε και τη δική μας φαντασία στο χαρτι.

Ευχαριστουμε πολύ όσους μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψη, τους γονείς που μας συνόδεψαν, την Τροχαία Λευκάδας κ την κα Χαρά Σαΐτη για τον χρόνο και την καλή της διάθεση.

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Από την Παρασκευή 11/02/2022 και για κάθε εβδομάδα θα λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο μας. Αφορμή στάθηκε η αγάπη για τα βιβλία αλλά και η ευγενική κίνηση μια μητέρας νηπίου που πέρασε πριν μερικά χρόνια από το σχολείο μας να μας χαρίσει παραμύθια που ταιριάζουν στην προσχολική ηλικία. Τα βιβλία ήταν καλοδιατηρημένα και με ποικιλία θεμάτων από κλασσικά παραμύθια και μυθολογία μέχρι ιστορίες με μάγισσες και μαγικά φίλτρα.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη θα δουλεύει κάθε Παρασκευή μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και τα βιβλία θα επιστρέφονται μετά το Σαββατοκύριακο για να ετοιμάζονται για τα επόμενα παιδιά.

Στόχος της δράσης, πέρα από τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας, είναι τα νήπια να αγαπήσουν τα βιβλία και τις ιστορίες, να αναπτύξουν το αίσθημα της ευθύνης και συνεργασίας.

Καλή ανάγνωση σε μικρούς και μεγάλους!

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης “ήρθε” στο Νηπιαγωγείο μας!

Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Στηθήκαμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή της τάξης μας και απολαύσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης “Ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα” για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στην πρώτη μας διαδικτυακή συναυλία ακούσαμε παραδοσιακή μουσική από πολλά μέρη της Ελλάδας και το σχολείο μας γέμισε νότες και μελωδίες.